Organisatie

Organisaties moeten zich voortdurend aanpassen. Daar is vaak extra tijdelijke capaciteit voor nodig die niet standaard in de organisatie aanwezig is. Het kan zijn op het gebied van project/programma management of het ad interim vervullen van een managementfunctie. Ook valt te denken aan het begeleiden van een groot veranderingstraject om de organisatie meer klantgericht of resultaatgericht te laten werken.
 
BLOEI Consultancy maakt graag samen met u een aanpak op maat.

Organisatieverandering volgens de 6-stappen methode

 • Stap 1 - Visie

  Creëer een duidelijke visie en toekomst beeld. Geef hierbij de urgentie aan en vermeld waarom zaken moeten veranderen. Vertel duidelijk waarom de huidige situatie niet meer passend is.

 • Stap 2 - Draagvlak

  Zorg voor draagvlak en commitment zowel op management als operationeel niveau. Betrek medewerkers op allerlei niveaus in het voortraject en benoem ambassadeurs op sleutelposities in de organisatie.

 • Stap 3 - Communicatie

  Communiceer de visie veelvuldig via allerlei kanalen op een inspirerende manier. Het toekomstbeeld moet voor iedereen in de organisatie helder worden. De boodschap moet eenduidig zijn, maar de manier waar op deze wordt verteld moet goed aansluiten bij de diverse interne doelgroepen.

 • Stap 4 - Team

  Breng een enthousiast team samen wat deze verandering of project/programma gaat trekken. Het is belangrijk dat deze personen goed met elkaar samenwerken en goed zicht hebben op eigen en elkaars sterke punten en ontwikkelpunten. Van teamleden wordt eigenaarschap en actieve deelname verwacht. Teamdiversiteit zorgt ervoor dat belangrijke zaken niet over het hoofd worden gezien.

 • Stap 5 - Organiseren

  Vind een balans tussen het structureren van het proces en het organische laten ontstaan van dingen. Bekijk regelmatig de plannen om te checken of ze nog steeds voldoen aan de wisselende situatie. Laat het plannen en organiseren een cyclisch proces worden i.p.v. een lineair statisch proces.

 • Stap 6 - Vieren

  Vier successen, ook kleine tussentijds behaalde resultaten. Dit maakt zichtbaar dat het project/programma effect heeft en daarnaast motiveert het de betrokkenen.

Voor wie?

Organisaties die een groei of ontwikkeling wil doormaken, zoals het verbeteren van de klantgerichtheid, vergroten van de innovatiekracht of het samenwerken verbeteren.

Waarom BLOEI?

 • Brede werkervaring binnen financiële dienstverlening, consultancy, non-profit, overheid en gezondheidszorg
 • Jarenlange leidinggevende ervaring (zowel in de lijn als projectmatig)
 • Ruime ervaring met verandertrajecten in organisaties
 • Persoonlijke ontwikkeling gecombineerd met team- en organisatieontwikkeling

Miriam Oude Wolbers heeft een bedrijfskundige en analytische, universitaire opleiding, is in het bezit van een gecertificeerde coachopleiding, specialisatie leiderschapscoaching, is bestuurslid en aangesloten bij de NOBCO, en gekoppeld aan de HRD Group.

Testimonial

Miriam is een fantastisch mens om mee samen te werken. Bruisend van ideeën maar ook een doorzetter als het gaat om het uitvoeren daarvan. Miriam is duidelijk, snel en vriendelijk. Als er iets moet gebeuren is zij een aanwinst om erbij te hebben.

Samenwerkingspartij

Miriam Oude Wolbers is een doortastende organisator en inspirator, verbindt mensen en ideeën en is erg prettig om mee samen te werken.

Samenwerkingspartij