Profile Dynamics

Waarom doen mensen zoals ze doen? Wat drijft hen?

Profile Dynamics is speciaal ontwikkeld om op basis van drijfveren de aansluiting tussen mens en organisatie te optimaliseren. Het instrument is ontwikkeld op basis van het gedachtegoed van de Amerikaanse psycholoog dr. Clare W. Graves.

Een persoonlijke drijfverenanalyse maakt duidelijk waar ieders kracht ligt en welk type functie en omgeving het best bij iemand past. Drijfveren bepalen hoe mensen hun werk doen, met wie ze wel en niet willen samenwerken, de soort leiderschapsstijl die ze ontwikkelen en de manier waarop ze communiceren met anderen. De zeven verschillende drijfveren worden weergegeven in kleuren. Mensen hebben meestal de voorkeur voor twee of drie prominente drijfveren.

Toepassingen liggen op het gebied van individuele coaching, het analyseren van teams en teambuilding en bij verandertrajecten in organisaties.

Voor wie?

BLOEI Consultancy is licentiehouder van Profile Dynamics. Een persoonlijke drijfverenanalyse wordt ingezet voor persoonlijke ontwikkeling en in het kader van teamontwikkeling.

Waarom Bloei?

  • brede werkervaring binnen financiële dienstverlening, consultancy, non-profit, overheid en gezondheidszorg
  • jarenlange leidinggevende ervaring (zowel in de lijn als projectmatig)
  • ruime ervaring met verandertrajecten in organisaties
  • persoonlijke ontwikkeling gecombineerd met team- en organisatieontwikkeling

Miriam Oude Wolbers heeft daarbij een bedrijfskundige en analytische, universitaire opleiding, is in het bezit van een gecertificeerde coachopleiding, specialisatie leiderschapscoaching, bestuurslid en aangesloten bij de NOBCO, en gekoppeld aan de HRD Group.