Energy boost tijdens Business Bootcamp

Twee succesvolle dagen begin oktober 2012 bij het Business Bootcamp in Nieuwegein, hebben mijn energie voor het eigen ondernemerschap een enorme boost gegeven. De zaal zat vol met enthousiaste ondernemers die zich allemaal op aanraden van iemand, hiervoor hadden ingeschreven. In het business bootcamp krijgt je veel input over zowel de optimale business mindset als over de juiste doelen die je je zelf moet stellen. Ook het opzetten van je ondernemingsstrategie en de uitvoering hiervan komen ruimschoots aan de orde. Het is een leuk en nuttig event met veel tijd om nieuwe inspirerende mensen te ontmoeten en te netwerken. De theorie werd afgewisseld met opdrachten, oefeningen en muziek.

Mijn belangrijkste inzichten van de bootcamp waren:

  • Durf groot te denken, ga niet uit van beperkingen maar uit van kansen en mogelijkheden.
  • Breng in alles wat je doet focus aan.
  • Breng multitasking terug en richt je op zaken die je echt belangrijk vindt.
  • Zorg voor een goed product dat bij afnemers een WOW effect creëert, overtref de verwachtingen van je klant en zorg dat ze er met anderen over gaan praten.
  • Zorg ook voor een vervolgproduct voor tevreden klanten.
  • Bouw een netwerk van relaties om je heen waarnaar jij kan verwijzen en die op hun beurt weer naar jou kunnen verwijzen.
  • Samen werken aan gezamenlijke initiatieven geeft ook veel energie en zo gebruik je elkaars kennis en netwerk.
  • Gebruik social media om je bedrijf op de kaart te zetten. Daarnaast is een interactieve website goed om in contact te komen met prospects en klanten.

Het opstarten van deze blog komt voort uit de inzichten die ik tijdens het Business Bootcamp heb opgedaan. Ik raad het dus alle zzp-ers en ondernemers aan om zich in te schrijven voor de komende Business Bootcamp en die enorme energie boost op te pikken. Je zal er zeker geen spijt van krijgen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.